Zomerzon? Zorgeloos zien!

Een zwembroek voor op het strand en een skibroek voor in de bergen: logisch, toch? Je zal maar één broek in je kast hebben hangen waar je zowel sneeuw als zon mee moet trotseren. 

Je denkt dus goed na over je outfit, afhankelijk van waar je naartoe gaat. En dat is precies wat je óók moet doen met je zonnebril. Zeker nu je jaarlijkse vakantie voor de deur staat.

Eén zonnebril: volledig beschermd? Eeeuh…

Wel, neen. Zonnebrillen bieden bescherming tegen de zon – da’s nogal logisch. Maar de zon schittert niet overal even hard en in dezelfde omstandigheden. Op de weg, aan het water, in de bergen of in de winkelstraat: de omgeving is altijd anders. Dus hoe kies je de juiste zonnebril voor jouw activiteit?

In eerste instantie: kom langs en vraag advies. Wij adviseren je over het geschikte product voor jouw plannen. Even geen tijd? Dan geven we je toch al een mooi overzicht van de mogelijkheden. Dan weet je meteen hoe ’t zit.

  • Ga je shoppen?

Een namiddagje in de stad? Dan mag je gerust een zacht glas kiezen. Eentje dat niet té verduisterend werkt, maar toch de uv-straling netjes tegenhoudt. Comfort staat voorop – en stijl, natuurlijk. Want shoppen, dat doe je toch ’t liefst in stijl.

  • Weg met de auto?

Vermijd dan vermoeide ogen. Je bent lang alert en vaak straalt de zon stevig. Gepolariseerde glazen zijn een goed idee. De schittering op andere wagens mag je immers niet verblinden.

  • Ga je naar zee of naar de bergen?

Dan wil je vast de felle fonkeling van water of sneeuw beperken. De intensiteit van zonlicht is in deze omstandigheden ook ontzettend sterk. Je kiest dan ook best de donkerste, meest zonwerende glazen.

  • Draag je lenzen?

Er zijn speciale lenzen die verduisterend werken en dus ontworpen zijn om te gebruiken in zonlicht. Maar die beschermen niet het wit van je oog. En in veeleisende omstandigheden gebruik je dus best toch nog een goede zonnebril.

Uitsmijtertje

Welke zonnebril je ook kiest, zorg ervoor dat je brilglazen een harde coating hebben om krassen tegen te gaan. Ook een antireflectie-coating om hinderlijke reflecties in je glas te beperken, is aangeraden.

Kom eens langs

Ach, als je écht wilt ontdekken welke zonnebril bij je past, kom je toch gewoon langs in onze winkel? Tot binnenkort!